Thursday, October 13, 2011

Crispy Potato Cakes

*1 / 2 biji bawang besar, dengan dicincang halus
* 2 cawan kentang lecek
* 1 sudu kecil garam atau secukup rasa
* Secubit lada hitam yang baru digiling
* Tepung 1 / 2 cawan
* 2 tbs mentega

1. Dalam mangkuk besar, kacau bersama bawang cincang, kentang lecek, garam, dan lada. Masuk tepung ke dalam piring besar.
2. Dengan menggunakan tangan, uli campuran dan bahagi kepada 6 bahagian patties. Masukkan patties dalam tepung dan ketepikan.
3. Dalam kuali yang besar, cairkan mentega dengan api sederhana. Masak kek kentang dalam mentega cair, kira-kira 2 minit setiap sebelah. Apabila kek kekuningan di bahagian di luar, keluarkan dari kuali dan hidang semasa panas.

Setiap hidangan (1 kek kentang): 124 kalori, 4.8 g lemak (2.8 g saturated), 570 mg natrium, 12 mg kolesterol.

No comments:

Post a Comment